Visie van Mirella

Mirella van Schaaijk, producer van de drie Babylief-cd's en auteur van het Babylief-boek, legt uit waar het idee vandaan kwam.

'Toen ik zwanger was van mijn eerste dochter, Amber, ontstond er groot verlangen om al een relatie met mijn kind op te bouwen.
Tijdens die zwangerschap ging ik ook beseffen dat het belangrijk was mijn ongeboren baby al iets van de liefde, geborgenheid en koestering van de Schepper te laten ervaren. Muziek is een van de hulpmiddelen die je hiervoor kunt gebruiken.
Ik heb jarenlang als kraamverzorgster gewerkt. Door het werk en mijn studie kwam ik erachter dat baby's in de moederschoot meer ervaren dan we denken. De wetenschap heeft al bewezen dat niet alleen de gesteldheid van de moeder, maar ook andere invloeden van buitenaf van grote betekenis zijn bij het vormingsproces van de ongeboren baby. Zo ontstond bij mij het idee om een cd uit te brengen met slaap- en wiegeliedjes voor de zwangere vrouw en haar baby.
Het resultaat is Babylief.
Juist in een tijd van drukte en stress is het goed om stil te staan bij je zwangerschap. Al luisterend naar de tekst en de muziek, zul je een mooie tijd ervaren met jouw baby in je schoot en beseffen hoe uniek het is om zo'n wonder in je te mogen dragen.'

Mirella zette Babylief op en uit de samenwerking met tekstschrijvers en componisten ontstonden tot dusver drie cd's. Bij het eerste album, 'muziek en lieve liedjes vol koestering en geborgenheid', zijn Reni en Elisa Krijgsman verantwoordelijk voor de zang en Elly Zuiderveld voor de vertaling van de tekst. Ook Luca Genta leverde een muzikale bijdrage aan deze cd.
Bij de tweede cd, 'in de warmte van mijn schoot', zijn de liedjes geschreven door Ron Schröder en Marianne Busser (bekend door boekjes als 'Welkom op de wereld' en 'Ik wens je een wereld vol bloemen'). De nummers zijn o.a. door Marcel Zimmer op muziek gezet en ook hier worden de liedjes op gevoelige wijze gezongen door Reni en Elisa Krijgsman.
Na het grote succes van Babylief 1 & 2 heeft Mirella ook Babylief 3 geproduceerd. Opnieuw een cd met slaap- en wiegeliedjes met als thema: 'ik hou van jou'. De liefdevolle emoties van jou voor je baby hoor je terug op deze fantastische cd. Met passie gezongen door Reni en Elisa Krijgsman. De teksten zijn geschreven door Ralph van Manen en Gerrit aan 't Goor.

Uit de vele reacties die op Babylief-cd 1, 2 en 3 zijn binnengekomen, blijkt dat de muziek al veel aanstaande moeders en vaders heeft gestimuleerd om stil te staan bij het kind dat in de moederschoot aan 't groeien is.
Ook na de geboorte blijkt de muziek een rustgevende werking te hebben op de baby.
Vandaar dat de muziek dan ook gebruikt wordt op kinderdagverblijven, en ook in ziekenhuizen bij couveusebaby's.